بهشهر, مازندران
هوتو خانه نخستین ها در بهشهر
- زمان لازم 1 ساعت
- درجه سختی آسان
- هزینه رایگان
هوتو خانه نخستین ها در بهشهر
در ایران سکونتگاه های ماقبل تاریخ بسیار یافت می شود که نشانه قدمت این سرزمین کهن به عنوان زیستگاه انسان هوشمند است یکی از بهترین این سکونتگاه ها غار هوتو در غرب بهشهر واقع و آنچه در این مکان کشف شده شامل نشانههایی از دوران یخچال، عهد آهن، نوسنگی، آغاز پارینه سنگی و اشیائی از سنگ چخماق که مربوط به پارینه سنگی بوده یافت شدهاست.
#هوتو #غارکمربند #بهشهر #پارینه سنگی #مازاندران #غار هوتو #باستان
آدرس محتوا
دسته بندی
گالری تصاویر
اماکن نزدیک
آب و هوا
امکانات
- پارکینگ سرباز
- مجموعه گردشگری
- اقامتگاه بومگردی
- بازار محلی
- غذای محلی
ویژگی ها
- کوه نوردی سبک
- محوطه باستانی
محدودیت ها
- عدم پارکینگ مسقف
- عدم وجود سطل آشغال
- عدم وجود مرکز رسیدگی به خدمات گردشگری
- عدم وجود راهنما
توضیحات
غار هوتو و کمربند از مشهورترین غارهای باستانی ایرانی هستند که در نزدیکی بهشهر و همسایگی روستای شهیدآباد ( تروجن ) بر دامنه کوه البرز و رو به غرب در ابتدای ورودی شهر بهشهر قرار گرفتهاند.
این غارها نخستین بار سال 1949 توسط گروه باستانشناسی آمریکایی از دانشگاه پنسیلوانیا به سرپرستی کارلتون کُن کاوش و کشف شدند.
اهمیت این غارها در این است که بیانگر سکونت آخرین غارنشینان ایران در آغاز دوران روستانشینی هستند.
هوتو و کمربند لایههایی از دوره فراپارینهسنگی، نوسنگی، مس و سنگ، آهن و اشکانی دارند.
از لایه های گوناگون این دو غار، علاوه بر ابزار سنگی و اسکلتها، تکههای سفال نیز یافت شده است. تنها از حفاری غار کمربند 174 قطعه سفال یافت شد که قدمت آنها را دوره نوسنگی تخمین زدهاند. نوسنگی دوره مهمی از تاریخ تمدن بشری است که انسان، آغاز به کشاورزی و اهلی کردن دام کرد.
غار کمربند یک ورودی تاقی شکل دارد. اما غار هوتو دارای دو ورودی است که یکی بالای دیگری کنده شده است. در سقف این غار هم حفرهای به منظور ورود و خروج هوا به داخل غار قرار دارد.
غار در حال حاضر دو مدخل در ارتفاع مختلف و یک سوراخ تهویه در سقف دارد. عمدهترین آثار به دست آمده از غار مورد نظر، شامل تیغههایی از سنگ چخماق، سنگ دریایی و استخوان آهویی به نام «لاگازلاسرب گوتروزا» است و همچنین اسکلت سه انسان در غار کمربند پیدا شده که احتمالاً در 75000 سال پیش از میلاد میزیستهاند.
آقای کارلستون، پس از اینکه تحقیقات سایر متخصصان را دقیقاً بررسی کرد، به این نتیجه رسید که در دورهی میانه سنگی، ساکنان غار، زندگی خود را با شکار حیواناتی مثل آهو، بزکوهی، گوسفند و بز وحشی میگذراندند. به طوری که در دورهی نوسنگی قدیم توانستند حیواناتی از قبیل بز و گوسفند را اهلی کنند و حتی به کار زراعت نیز بپردازند.
شما می توانید به وسیله پرتال گردشگری بروبه این منطقه را مکان نمایی کنید، همچنین امکانات مورد نیاز خود را به راحتی در اطراف جستجو کنید و همچنین تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید . با اطلاع رسانی شما کمک به صنعت گردشگری و همچنین شناخت زیبای ناب و بی همتای سرزمین زیبای ایران به هم وطنان خود می نمایید .